tiistai 15. lokakuuta 2013

No more kebap!




Olen tähän mennessä ollut melko huolimaton gluteenittoman ruokavalioni suhteen. Nimittäin, vaikka kotona olen supertarkka, olen kontaminaatiovaarasta huolimatta käynyt kebab-pitserioissa syömässä herkkuani kebappia.

Mutta nyt tuli loppu.

Oli nimittäin niin huono ja silmiä avaava kokemus tässä eräänä päivänä yhdessä ruokapaikassa, joka sai minut tekemään vielä tiukemman päätöksen pysyä erossa gluteenista. Menimme ystävieni kanssa syömään ja jo ravintolaan sisään astuessa kyllä huomasi, että tästä ei tule mukava reissu. Tarjoilija oli stressaantunut ja hermostunut ja sen myös näki. Tilatessa ei saanut kysellä mitään tai miettiä rauhassa, kun oli niin kiire. Ymmärrän kyllä, että kiire stressaa, mutta ei sitä saisi asiakkaille näyttää, eikä varsinkaan sillä tavalla mitä seuraavaksi tapahtui. Sain nimittäin kebappini ja ranskalaiseni pöytään pitsanpalalla höystettynä. Tätä ei listassa ollut lukenut ja totta kai ateriani oli minulle pilalla: se sisälsi gluteenia. No, tämä hermostunut tarjoilijahan ei oikein osannut ottaa asiaa vastaan ja vihaisena vei annokseni pois ja sanoi, että laitetaan uusi. Jonkin aikaa odoteltuani sainkin uuden annoksen eteeni ja tiesin kyllä, että tämä on nyt huono juttu ja pitäisi jättää välistä, mutta en halunnut tehdä enää suurempaa kohtausta. Söin siis annokseni ja huomasin, että kebap oli vain uudestaan paistettu pannulla, siinä oli selkeitä kärähtäneitä kohtia. Maksaessani tarjoilija ja kokki vielä virnuilivat ilkeästi ja kyselivät 'No, maistuiko ruoka?' ja keskustelivat naureskellen inhottavasti keskenään millä lie turkin kielellä. Huhh! Olipa inhottava kokemus. Mutta on sillä nyt hyvät seurauksensa: aion oikeasti ottaa tämän gluteenittomuuden vakavasti, sillä en halua tippaakaan sitä enää elimistööni.

Tämän reissun seuraukset ovat nyt nähtävissä naamassani: yksi kystinen finni on ilmestynyt leukaan ja odottelen vain, että mitä muuta tästä vielä poikii. Gluteenin vaikutuksethan voivat kestää kuukausia, joten ihan pikkujuttu se ei ole, jos altistuu gluteenille. Mietin vain, että onneksi minulle ei tule vakavampia seurauksia gluteenista, saisivat hieman miettiä siellä ravintolassa mitä tekevät. Täytyy vielä sanoa, että tarjoilija oli nainen. Voisin kuvitella, että mies ei niin helposti tuollaiseen kieroiluun sortuisi. Jotenkin naiset ovat niin kieroja! Vaikka nainen itsekin olen.. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti